Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

4.2.2019 - 19:52

Mun Manse & Musiikin Tunti

Mun Manse & Musiikin Tunti

 

Tampereella, 13.2.2019:

Mun Mansen kantava voima on ihminen. Ihminen ja hänen arvokas, ainutlaatuinen tarinansa. Toisinaan kertomukset elävät niin suurella vimmalla, että jopa toista pääroolia näyttelevä manserock joutuu jäädä kevyempään sivuosaansa.

Siksi Mun Manse tulee saamaan rinnallensa myös kokonaan musiikkiin keskittyvän ohjelmasarjan, jonka konseptissa toteutuu suuri haaveeni.

Me tarvitsemme mahdollisuuksia. Vaikka yritin parhaani mukaan kirjoittaa, oli minulla ensimmäisen viiden vuoden ajan vain kolme lukijaa. Äiti, isä ja siskoni. Vaihtelevalla osallistujamäärällä. Se oli hyvä oppikoulu, vaikka toisinaan se kävikin hieman tuskalliseksi.

Nykyisin saan toteuttaa haavettani kirjoittajana juuri siksi, että jostakin on löytynyt niitä ihmisiä, jotka ovat luottaneet minuun. Antaneet mahdollisuuden, vaikkei minulla ole ollut laisinkaan kokemusta. Sama pätee radioon. Tämä on yhteisö, jossa minulle annettiin sijaa, vaikken osannut juuri muuta, kuin rakastaa tarinoita.

Siksi minä uskon mahdollisuuksiin. Itseensä on helpompi luottaa, jos joku muukin tekee niin.

Mitä enemmän tapaan muusikoita, sitä useammin saan kuulla, kuinka suuri voima elää hetkessä, jossa artisti saa ensimmäistä kertaa kuulla uuden biisinsä radiosta. Uskon, että se tuntuu kutakuinkin samalta kuin tuo hetki, jossa omat sanat painetaan ensimmäistä kertaa lehteen tai kirjan väliin.

Toisaalta, muusikoiden kanssa jutustelu tuo surullisen selväksi myös sen, kuinka haastavaksi heidän alansa on käynyt. Luovuudelle ja erilaisuudelle ei aina tunnu olevan sijaa. Se on kummallista - juuri erilaisuutta ja luovuuttahan me tarvitsemme. Oudoista jutuista syntyy tulevaisuuden ihme.

Uudessa ohjelmasarjassani haluan nostaa soittoon erityisesti niitä artisteja ja bändejä, jotka eivät muutoin juurikaan pääsisi radiosoittoon. Tarkoituksenani on soittaa levyjä, jotka eivät aiemmin saaneet ansaitsemaansa huomiota, sekä niitä uusia tulokkaita, jotka vasta rakentavat omaa identiteettiänsä. Ohjelmassa tullaan kuulemaan uunituoreita biisejä, sekä vanhoja levytyksiä paikallisilta taitureiltamme. Ja kyllä sinne vähän klassikoitakin mahtuu.

Tampere on hieno musakaupunki. Ihmeellinen, yllättävä ja voimakas. Me pidämme kaupunkimme suuresta aarteesta parhaiten huolta, jos laitamme musiikin kiertämään. Vinkkaamme kaverille uudesta omakustanteesta tai kellarissa järjestettävästä musakeikasta. Annamme musiikin rynnätä treenikämpiltä kaduille ja sitä kautta ihmisten ystäviksi ja lohduttajiksi. Radioaaltoja pitkin me voimme lähettää uuden sieluntuotoksen maailmalle, etsimään kaltaisiaan.

Ihmisen ja laulun kohtaaminen ei saa riippua siitä, mikä on lyriikan kaupallinen arvo.

Luovuus on kuritonta. Ei sitä pidä latistaa ahtaaseen muottiin. Siksi haluan tehdä musaohjelmaa, jossa on sijaa kaikenlaiselle musiikille. Menestyksestä riippumatta.

- Linda Huhtinen


 

Uusi ohjelmasarja alkaa 17.2. kello 14:00.

 

Uudet artistit ja uudet biisit: Luvuus vaatii sisua.  Oman näkemyksen ei tarvitse mahtua muottiin. Tässä ohjelmassa nostetaan soittoon myös uusia, aloittelevia  tamperelaisbändejä ja artisteja. Soittoon valikoidaan myös jo pidempään toimineiden muusikoiden uusia biisejä, sekä vähemmälle huomiolle jääneitä tuotoksia. Toimita kappaleesi tiedot ja linkit sähköpostitse: linda.huhtinen@funtampere.fi

Manserock-toiveet: Eri vuosikymmenten manserock-toivebiisit voi ohjata suoraan Musiikin Tunti-ohjelmasarjaan, sähköpostitse: linda.huhtinen@funtampere.fi.

 

Takaisin listaan

Linda Huhtinen

Linda Huhtinen

Paljasjalkainen tamperelainen, tossupallojoukkueen kapteeni, sanojen ja avaruuden ystävä Pispalasta.

info@lindahuhtinen.fi   |   www   |   Twitter

Blogin luetuimmat

25.10.2017 15:00
Tampereen paras hampurilainen

18.07.2016 06:00
Kolme kovaa – tärpit Tammerfesteille

29.08.2016 06:00
Vuoden paras elokuva

19.10.2018 15:00
Avunhuuto - Jussi Karvosen tarina

28.10.2016 06:00
Tampereen ylpeys: Viita 1949