Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

11.1.2019 - 21:50

Ässät pilasi Ilveksen maailmanmestareiden paluun Hakametsään - Kotijoukkueen jäähyily maksoi pisteet

Ässät pilasi Ilveksen maailmanmestareiden paluun Hakametsään - Kotijoukkueen jäähyily maksoi pisteet

Ennen Ässät-peliä Hakametsässä juhlittiin tuoreita nuorten maailmanmestareita.

Tilanne kiristyy pudotuspeliviivan kohdalla koko ajan ja voitto olisi tehnyt mannaa Ilveksen pudotuspelihaaveille.

Hakametsän ilta aloitettiin juhlallisuuksilla ja tuoreiden maailmanmestareiden muistamisella. Olli Salo, Oskari Laaksonen ja Samuli Vainionpää olivat U20-joukkueen tukipilareita Kanadassa pelatussa turnauksessa ja saivat siitä myös tunnustuksen kotiluolassaan.

Juhlat olivat nopeasti juhlittu ja arki koitti Hakametsässä. Ilves oli hyvin hereillä ottelun alussa ja ottelun avausmaali näki päivän valon jo 52 sekunnin pelin jälkeen. Mark Flood ja Eemeli Suomi petasivat paikan Arttu Ruotsalaiselle, joka ei erehtynyt. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kotijoukkue loi hyviä tilanteita Ässien maalille, mutta lisämaaleja ei avauserässä nähty.

Ilves pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Ässien Jarno Kärki otti jäähyn aivan ensimmäisen erän loppuun. Erä oli kuitenkin sekava, eikä kumpikaan joukkue saanut parastaan irti. Ässät pystyi hidastamaan pelin temmon haluamalleen tasolle ja kotijoukkue joutui pyörimään lähinnä porilaisten päädyn kulmissa.

Kotijoukkueen ote rupesi herpaantumaan päätöserässä, jonka ansiosta porilaiset nousivat taistelemaan ottelun pisteistä. Ilves sortui jäähyilyyn ja se kostautui kovalla tavalla. Ensin Jussi Makkonen iski kahden miehen ylivoimalla tilanteen tasoihin. Ottelu lähestyi jo loppuun ja jatkoaika häämötti, kun Joose Antonen sai kovin kevyen jäähyn nelisen minuuttia ennen loppua. Kauaa ei Antonen kerennyt jäähyllä istumaan, kun kiekko löysi tiensä Riku Heleniuksen selän taakse. Jerry Sammalisto merkattiin 2-1 -maalin tekijäksi.

Tupsukorvat hakivat vimmatusti tasoitusta ottelun lopussa, mutta Karri Kiven ottama aikalisäkään ei tuonut tulosta. Aivan lopussa Ässien Tommi Taimi taklasi Ilves-pelaajaa kovaa ja käsirysy oli valmis. Tunteiden kuumenemisesta huolimatta kotijoukkueen kiri jäi tällä kertaa vajaaksi.

Ottelun lopputulos oli 1-2 Ässille.

Yleisöä Hakametsässä oli 4818.
 

11.1.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa