Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

3.6.2019 - 14:29

Dostál torjuu Ilveksessä mikäli NHL-pelipaikka Anaheimissa ei aukea

Dostál torjuu Ilveksessä mikäli NHL-pelipaikka Anaheimissa ei aukea

Lukáš Dostál teki vaikutuksen tamperelaisyleisöön keväällä 2019.

Lukáš Dostál pelaa Ilveksessä, mikäli pelipaikka NHL:ssä ei Anaheim Ducksin kanssa sopimuksen tehneelle maalivahdille aukea, tiedottaa Ilves. Hyökkääjä Topias Haapasen kanssa seura on tehnyt puolestaan uuden 2+1-vuotisen sopimuksen.

Lukáš Dostál pelaa Ilveksessä, mikäli pelipaikka NHL:ssä ei Anaheim Ducksin kanssa sopimuksen tehneelle maalivahdille aukea, tiedottaa Ilves verkkosivullaan. Samalla seura tiedotti tehneensä hyökkääjä Topias Haapasen, 21, kanssa uuden 2+1 -vuotisen sopimuksen.

Kevätkauden Ilveksessä pelannut 18-vuotias Dostál solmi toukokuussa Anaheim Ducksin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen. 

– Ilveksen osoitettua kiinnostusta minuun viime kaudella tartuin innoissani haasteeseen, mutta tultuani Tampereelle en tiennyt tarkkaan, mitä odottaa suomalaiselta jääkiekolta ja elämältä Suomessa. Kaikki organisaatiossa toimivat ihmiset – valmentajat, pelaajat, huoltajat ja muut toimihenkilöt – auttoivat minua alussa sopeutumaan uuteen seuraan, mitä arvostin todella paljon. Arvostin suuresti myös kannattajilta saamaani tukea ja rakastin kotiotteluidemme tunnelmaa, kommentoi Dostál.

– Tavoitteeni on pelata NHL:ssä. Tehtyäni sopimuksen Anaheimin kanssa unelmani on askeleen lähempänä, mutta mikäli NHL-paikka ei vielä ensi kaudella aukea, palaan mielelläni Ilvekseen, sillä tiedän, että se on minulle paras paikka kehittyä pelaajana. Ilves antoi minulle aidon mahdollisuuden miesten tasolla, mitä arvostan valtavasti. Työskentely maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa vei minua jo viime kaudella eteenpäin päivittäin, joten olen erittäin motivoitunut ja onnellinen saadessani mahdollisuuden jatkaa osana Ilveksen organisaatiota.

Topias Haapasen voimassa ollut sopimus kattoi tulevan kauden. Hyökkääjä pelasi viime kaudella Ilveksessä 47 runkosarjaottelua tehoilla 9+7=16 ja yhteistyöseura KOOVEE:ssa seitsemän Mestis-ottelua tehoilla 3+6=9. Haapanen on pelannut Liigassa yhteensä 74 runkosarjaottelua pisteillä 13+8=21.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo on erittäin tyytyväinen Dostálin ja Haapasen haluun jatkaa Ilveksessä.

– Lukáš Dostál osoitti viime kaudella kypsyytensä sekä kentällä että sen ulkopuolella. On mahtava asia organisaatiomme kannalta, että Lukáš näkee Ilveksen parhaana paikkana kehittyä kohti NHL:ää. Hän on poikkeuksellinen yksilö ja maailmanluokan lahjakkuus, joka yhdessä Ville Kolppasen ja Eetu Mäkiniemen kanssa muodostaa vahvan maalivahtikolmikon, jonka sisäinen kilpailutilanne vie jokaista yksilöäkin eteenpäin. Olemme erittäin tyytyväisiä maalivahtikolmikkoomme, kommentoi Jalo.

– Topias Haapasen halusimme kiinnittää jo tässä vaiheessa pidemmällä sopimuksella ja antaa hänelle työrauhan kehittyä ja harjoitella. Mahtavaa, että oma kasvattimme näki asian samalla tavalla ja halusi sitoutua Ilvekseen. Odotamme, että Topias ottaa ensi kaudella taas askeleita eteenpäin. Hänellä on hyökkäyspeliin luontaiset taidot ja vaistot, joiden avulla hän pystyy kehittämään peliään seuraavalle tasolle. Hänen pelaamisessaan on luonnostaan asioita, joita on vaikea opettaa, ja uskomme, että fysiikan kehittymisen myötä saamme Topiaksesta erinomaisen pelaajan Ilvekseen pitkäksi aikaa, näkee Jalo. 

3.6.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa