Paikallisella otteella
NettiradioNettiradio

Nettiradio

ADVENTURE OF A LIFE - COLDPLAY
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

19.4.2017 - 07:32

Ensimmäinen kiinnitys KalPalle

Ensimmäinen kiinnitys KalPalle

KalPa otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen, kun se haki vierasvoiton Hakametsästä maalein 3 - 2.

Tappara kärsi tappion Liigan avausfinaalissa, kun KalPa vei voiton maalein 3 – 2. Tapparasta maalinteossa onnistuivat Veli-Matti Savinainen ja Kristian Kuusela.

Ottelun puhutuinta antia olivat erittäin epävarmasti esiintyneet tuomarit Mikko Kaukokari ja Stefan Fonselius, jotka eivät olleet liigafinaalien tasolla. KalPan Joonas Lyytinen passitettiin toisessa erässä jäähylle pelin viivyttämisestä, vaikka hän laukoi kiekon  katsomoon pleksin kautta. Tuomariston ote kirposi tästä ja sen jälkeen loppu oli yhtä sirkusta. Jani Lajunen sai heppoisan paikkojäähyn heti perään eikä sen jälkeen kukaan tiennyt, mitä vihelletään ja koska.

Räikein tuomarivirhe sattui päätöerässä, kun Tapparan Henrik Haapala karkasi läpiajoon. Hänet koukittiin nurin, mutta tuomaristo ei tilanteessa virhettä nähnyt, toisin kuin kaikki muut paikalla olleet.

Tuomarit eivät kuitenkaan ottelua ratkaisseet, vaan KalPa ansaitsi voittonsa liikkuvalla pelillään ja etenkin Eero Kilpeläisen erinomaisten torjuntojen ansiosta. Tappara kehitti loppuhetkillä hyvän kirin, mutta ei kyennyt enää Kilpeläistä yllättämään.

KalPa johtaa nyt sarjaa voitoin 1 – 0, kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Sarja jatkuu huomenna Kuopiossa ja Hakametsässä pelataan seuraavan kerran lauantaina.

19.4.2017 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport