Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

27.3.2019 - 21:37

Ilveksen kausi päätökseen - Kärpät ratkaisi ottelun jatkoerässä

Ilveksen kausi päätökseen - Kärpät ratkaisi ottelun jatkoerässä

Ilveksen hyvät otteet pudotuspeleissä tulivat päätökseen.

Ilves taisteli upeasti Kärppiä vastaan Hakametsässä ja vei ottelun väkisin jatkoajalle. Kärppien sankariksi nousi kahden maalin Jari Sailio.

Ilves aloitti avauserän muiden otteluiden tapaan vahvasti. Tupsukorvien liike oli hyvää ja paine oli alusta lähtien vierasjoukkueen päädyssä. Joose Antonen laukoi uskoa Hakametsään jo neljän minuutin kohdalla maalin muodossa. Hyvä laukaus upposi Kärppä-vahti Veini Vehviläisen selän taakse ja kotijoukkue oli kuskin paikalla. Kärpät tuli kuitenkin peliin mukaan erän viimeisellä viidellä minuutilla. Ensin Teemu Kivihalme laittoi kiekon Ilves-maaliin alivoimalla ja pari minuuttia tämän jälkeen Jari Sailio laittoi vanhanaikaisen sisään. Erän loppu oli vaikea kotijoukkueelle ja tauko tuli Ilveksen kannalta hyvään paikkaan.

Toinen erä oli tarkkaa pelaamista, eikä maalipaikoilla juhlittu. Molemmat joukkueet pääsivät kerran yrittämään ylivoimalla, mutta molempien joukkueiden alivoimat toimivat moitteettomasti. Ilves ei saanut toisessa erässä samanlaista menoa aikaiseksi kuin ensimmäisessä ja hallissa oli odottava tunnelma.

Kolmas erä alkoi Kärppien ylivoimapelillä, kun Arttu Ruotsalainen otti kaksi minuuttisen koukkaamisesta. Ilveksen alivoima toimi kuitenkin jälleen hyvin, eikä vierasjoukkue saanut mitään vaarallista aikaiseksi. Ilves käytti kuitenkin oman ylivoimansa hyödykseen, kun Arttu Ruotsalainen räjäytti Hakametsän yleisön tasoitusmaalin merkiksi. Ilves laittoi kaiken peliin viimeisessä erässä ja oli hallitsevampi osapuoli. Molemmat joukkueet saivat vielä mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta ottelu eteni jatkoerään.

Heti jatkoajan alkuun Ilves sai kaksi hyvää tilannetta. Ensin Ruotsalainen oli karata läpiajoon, mutta Kärppä-puolustus selvitti tilanteen niukin naukin. Heti perään Veini Vehviläinen torjui Teemu Lepauksen läpiajon ja laukauksen. Ilves joutui kuitenkin nopeasti kovan paikan eteen, sillä Lepaus joutui istumaan kahden minuutin jäähyä estämisestä. Jäähyn kotijoukkue sai vielä tapettua, mutta heti Lepauksen tultu jäälle vierasjoukkue iski. Sailio ratkaisi pelin oululaisten hyväksi ottelun toisella maalillaan ja näin Kärpät eteni neljän joukkoon Tapparan seuraksi.

Yleisö antoi vielä raikuvat aplodit hyvin taistelleella kotijoukkueelle ottelun päätteksi. D-kulman kannattajat taputtivat vielä pitkään ottelun jälkeen ja kiittivät omiaan raivokkaasti laulun säestämänä.
Ottelun jälkeen Ilves-kasvatti Juha Leimu ilmoitti lopettavansa uransa.

Ottelun loppulukemat kirjattiin Kärppien hyväksi 2-3 je.

Yleisöä Hakametsässä oli 4708.
 

27.3.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa