Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

4.1.2019 - 21:54

Ilveksen komea nousu päätöserässä palkittiin yhdellä pisteellä - Juhlailtaa viettänyt KooKoon Juha-Pekka Haataja ratkaisijana Hakametsässä

Ilveksen komea nousu päätöserässä palkittiin yhdellä pisteellä - Juhlailtaa viettänyt KooKoon Juha-Pekka Haataja ratkaisijana Hakametsässä

Ilves kärsi jo toisen peräkkäisen jatkoaikatappion Liigassa.

Juha-Pekka Haataja ja Teemu Rautiainen olivat illan tehomiehiä Hakametsässä.

Ottelun alku oli yhtä murheellinen kuin viime Sport-pelin loppu. KooKoo oli terävämpi ensimmäisessä erässä ja se yllätti Ilveksen, joka lähti peliin sukkasillaan. Ensin uransa 800. pelinsä Liigassa pelannut Juha-Pekka Haataja teki ottelun avausmaalin vain kahden minuutin pelin jälkeen. Karri Kivi haastoi tämän maalin, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. Tästä ei kulunut kuin neljä minuuttia ja kiekko oli jälleen Ilves-maalin perukoilla. Peetro Seppälä laukoi uransa ensimmäisen maalinsa Liigassa ja KooKoo siirtyi jo kahden maalin johtoon. Ilves sai hieman paremmin pelistä kiinni loppuerän aikana, mutta enempää maaleja ei avauserässä nähty.

KooKoon maalivahtina aloitti nuori Oskari Salminen, kun Juha Järvenpää loukkaantui ennen peliä lämmittelyssä.

Toinen erä oli toisinto ensimmäisestä erästä. Kotijoukkueen maalinteko oli kuin tervan juontia ja vaaralliset maalipaikat jäivät uupumaan. Vierasjoukkue käytti maalinpaikkansa edelleen tehokkaasti ja siirtyi jo 3-0-johtoon Malte Strömwallin maalilla. Ilves ei saanut konettaan kunnolla käyntiin koko erän aikana ja kolmanteen erään jäi iso vuori kiivettäväksi.

Kolmanteen erä tuli täysin uudesti syntynyt Ilves. Joukkue otti pelin hallinnan haltuunsa jo ensi minuuteista lähtien ja vyörytti tilanteita yksi toisensa perään vierasjoukkueen päätyyn. Erno Hopponen päästi Hakametsän yleisön ja joukkueensa piinasta ottelun 48. minuutilla. Maali oli Hopposen uran ensimmäinen Ilves-paidassa. Jatkoa seurasi nopeasti. Kapteeni Eemeli Suomi iski kiekon toistamiseen maalin erän puolivälissä ja yksi illan sankareihin kuuluva Teemu Rautiainen kruunasi iltansa maalilla ja toi Ilveksen tasoihin. Suomen maali meni videotarkistukseen, mutta tarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. KooKoo kuitenkin kesti lopun rummutuksen ja näin ollen peli venyi jatkoajalle.

Jatkoaikaa oli pelattu vajaat kolme minuuttia, kun illan sankari Juha-Pekka Haataja iski ottelun toisen maalinsa ja näin pisteet matkasivat Kouvolaan.

Yleisöä Hakametsässä oli 4255.
 

4.1.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa