Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

2.11.2018 - 21:40

Ässien Jarno Kärki oli liikaa Ilves-puolustukselle - hyökkääjä tekaisi kypärätempun ja nousi ottelun sankariksi

Ässien Jarno Kärki oli liikaa Ilves-puolustukselle - hyökkääjä tekaisi kypärätempun ja nousi ottelun sankariksi

Ilves hävisi jo toisen kerran peräkkäin Liigassa.

Ilveksen upea syyskausi ei saanut ansaitsemaansa loppuhuipennusta, vaan pisteet matkasivat Poriin liigajumbo Ässien matkaan. Ottelu kuumeni loppua kohden ja tuomarointi herätti paljon porua niin kentällä kuin katsomossakin.

Ilves lähti hakemaan hyvälle syyskaudelle täydellistä päätöstä Liigan kriisijoukkue Ässien kustannuksella. Ilveksen hyvät otteet oli huomioitu myös maajoukkueen puolella, jonka vahvuuteen Ilves-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen liittyy tämän ottelun jälkeen. Lisäksi U20-maajoukkueen mukaan liittyvät puolustaja Oskari Laaksonen ja hyökkääjä Samuli Vainionpää.

Kotijoukkue tuli hyvällä liikkeellä ja latauksella avauserään ja aiheutti vierasjoukkueen maalille painetta heti ottelun alusta lähtien. Jo kolmannella peliminuutilla kiekko löysikin ensimmäisen kerran tiensä Ässien maalilla operoineen Henri Kiviahon taakse. Joose Antonen iski jo kauden yhdeksännen maalinsa Teemu Lepauksen ja Juhani Tammisen syötöistä. Ässät tuli kuitenkin tasoihin erän lopussa ylivoimalla, kun Jarno Kärki teki kauden viidennen maalinsa. Ilveksen huono alivoimapeli sai näin jatkoa Kärjen maalin muodossa. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä ja maalinteon aloitti Ässät. Ottelun puoliväli oli juuri ylitetty, kun Kärki teki jo ottelun toisen maalinsa. Ilves ei tätä kuitenkaan kauaa surrut, sillä ajassa 35.53 Juho Liuksiala iski ottelun tasoihin 2-2. Liuksiala vietti ottelussa 23-vuotissyntymäpäiviään ja sai näin lahjan maalin muodossa. Taukotilanne oli 2-2.

Kolmas erä oli Ilves hallintaa ja joukkue painoi peliä Ässien päätyyn. Hallinta ei kuitenkaan realisoitunut maalien muodossa, vaikka hyviä paikkoja siunaantui useammalle pelaajalle. Erän loppupuolella Ässät pääsi peliin mukaan, kun kotijoukkue sortui jäähyilyyn. Ässät ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa ja näin Hakametsässä lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Ilves onnistui ensin tappamaan Mike Halmon kolmannen erän lopussa tulleen jäähyn, mutta Oskari Laaksosen saama jäähy osoittautui liian kovaksi palaksi. Kärki onnistui ottelussa jo kolmannen kerran ja hän nousi kypärätempullaan ottelun sankariksi. Ottelun jälkeen tunteet kävivät kuumana niin katsomossa kuin jäälläkin ja Panu Mieho kävi vielä ottamassa itselleen 10 minuutin käytösrangaistuksen ottelun jo päätyttyä.
Ottelun lopputulos oli 2-3 jatkoajan jälkeen.

Yleisöä Hakametsässä oli 5031.
 

2.11.2018 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa