Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

6.2.2019 - 21:46

Ilves otti revanssin Sportista - Erik Ahopelto iski uransa ensimmäisen Liiga-osuman

Ilves otti revanssin Sportista - Erik Ahopelto iski uransa ensimmäisen Liiga-osuman

Ilves ja Sport kohtasivat tällä kaudella kuusi kertaa.

Sport nousi jälleen taisteluun voitosta viimeisessä erässä, mutta Teemu Rautiainen katkesi vaasalaisten nousun rankkarimaalillaan.

Ilves lähti hakemaan revanssia Vaasan Sportista, joka murskasi Tupsukorvat viime tapaamisessa Vaasassa. Peli oli varovaista, eikä kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi mitään mainittavaa. Erän edetessä kotijoukkue sai kuitenkin hieman paremmin otetta ottelusta ja erän puolivälissä se sai siitä myös palkinnon. Nuori Erik Ahopelto seurasi hienosti oman laukauksensa loppuun saakka ja iski reboundin verkkoihin. Maali oli Ahopellon uran ensimmäinen Liigassa. Erän loppu meni enemmän tai vähemmän pelaillessa ja näin ollen toiseen erään lähdettiin Ilveksen johtoasemassa 1-0.

Toinen erä alkoi dramaattisesti, kun Sportin Aleksi Ainali ja Ilveksen Arttu Ruotsalainen törmäsivät toisiinsa harmittoman näköisessä tilanteessa. Ainali jäi makaamaan jäälle ja sai ensiapua hallin uumenissa törmäyksen jälkeen. Ainali kuitenkin pysyi omilla jaloillaan törmäyksen jälkeen, mutta joutui jättämään pelin kesken. Tämän jälkeen ottelussa elettiin pientä suvantovaihdetta, kunnes Eemeli Suomi astui kuvaan. Suomen hienon yksilösuorituksen jälkeen Ilves siirtyi 2-0 -johtoon. Erän loppupuolella Sportin Roope Talajalle sattui virhe ja Teemu Rautiainen käytti sen hyväkseen. Rautiainen siirsi kiekon varmasti maalivahti Mika Järvisen jalkojen välistä maaliin. Maalin aikana kotijoukkue pelasi alivoimalla. Ilves oli selkeästi hallitsevampi osapuoli ja taukotulos sen mukainen.

Vieraat tulivat viimeiseen erään vauhdilla. Kotijoukkueen jalat tuntuivat jääneen koppiin ja vaasalaiset ottivat kuskin paikan ottelussa. Jyri Niemi aloitti kirin, kun viimeistä erää oli pelattu kolme minuuttia. Vain toiset kolme minuuttia tästä, niin kiekko oli jälleen Ilves-maalissa. Joel Kiviranta oli unohdettu täysin maalilla ja Kivirannalla oli helppo työ siirtää kiekko jo toistamiseen Riku Heleniuksen selän taakse. Karri Kivi reagoi tähän ottamalla aikalisän. Ottelu tasoittui tämän jälkeen ja kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan sen myötä. Ottelun ratkaisu nähtiin vajaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Ilvekselle tuomittiin rangaistuslaukaus, kun Mika Järvinen Sport-maalilla heitti mailansa tiukassa maalinedusta taistelussa. Teemu Rautiainen oli rankkarissa itse varmuus ja ujutti kiekon Sport-maaliin neljännen kerran. Rautiainen oli joukkueensa tehomies kahdella maalillaan. Ilves pelasi tämän jälkeen viisaasti ja tärkeät pisteet jäivät Tampereelle.

Ottelun loppulukemat kirjattiin Ilveksen hyväksi 4-2.

Yleisöä Hakametsässä oli 4114.
 

6.2.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa