Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

26.1.2019 - 20:16

Ilves otti vakuuttavan revanssin JYPistä - Arttu Ruotsalaisen loukkaantuminen säikäytti Ilves-leirin

Ilves otti vakuuttavan revanssin JYPistä - Arttu Ruotsalaisen loukkaantuminen säikäytti Ilves-leirin

Ilves ei antanut JYPille mitään mahdollisuuksia Hakametsän illassa.

Juho Liuksiala jatkoi hyviä otteitaan kaukalossa tällä kertaa ykköskentässä. Lukuisista poissaoloista huolimatta Ilves otti voiton JYPistä vakuttavalla pelillä.

Ilves jatkoi siitä mihin se eilen jäi Jyväskylässä. JYP jäi heti ottelun avausminuuteista lähtien telineisiin ja kotijoukkue otti kuskin paikan haltuunsa. Aiemmin kaudella sakannut erikoistilanne pelaaminen oli tällä kertaa kohdillaan. Topias Haapanen avasi maalinteon ylivoimalla jo kahden minuutin kohdalla. Eemeli Suomi ja Oskari Laaksonen saivat syöttöpisteet Haapasen maaliin. Erä jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja lisämaalit roikkuivat ilmassa. Hyvään vireeseen päässyt Juho Liuksiala huudatti Hakametsän yleisöä uudelleen erän puolivälissä. JYP ei saanut ensimmäisessä erässä aikaan juuri mitään hyökkäyssuuntaan ja toiseen erään lähdettiin Ilveksen johdossa.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa kuin avauserä. Ilves vei ja JYP yritti pysyä perässä. Avauserässä hyvin toiminut ylivoima sai jatkoa, kun Joona Ikonen laukoi kiekon jälleen JYP-maalia vartioineen Joona Voutilaisen taakse. Syöttöpisteet menivät jälleen Suomelle ja Laaksoselle. Vaikka kotijoukkue saikin hyviä mahdollisuuksia lisämaalien tekoon, niin JYP-puolustus kesti rynnityksen. Ilveksen maalilla pelannut Antti Lehtonen torjui puolestaan kaiken mitä vierasjoukkueella oli tarjota ja näin ratkaisevaan kolmanteen erään lähdettiin lukemista 3-0.

Vierasjoukkueen takaa-ajo alkoi viimeisessä erässä jälleen mollivoittoisesti, kun Noel Yonkman passitettiin jäähylle jo 52 sekunnin jälkeen. Tällä kertaa ylivoima ei tuonut tulosta ja tilanne säilyi ennallaan. Karri Kiven suojatit ottivat jalkaa hieman kaasulta pois ja JYP pääsi paremmin mukaan peliin. Kotijoukkue sortui jäähyilyyn, mutta Lehtonen oli maalillaan kuin muuri. Robert Rooba sytytti jyväskyläläisten toivon ylivoima maalillaan vajaat kolme minuuttia ennen loppua. JYP haki lisämaaleja ilman maalivahtia, mutta kotijoukkueen puolustus kesti.

Voittoa himmensi Arttu Ruotsalaisen loukkaantuminen, jonka vamma ei kuitenkaan pitäisi olla vakava. Ruotsalainen sai tällin jalkaansa, mutta valmentaja Jouko Myrrän mukaan siitä selvitään jääpusseilla ja levolla. 

Lopputulos kirjattiin 3-1.

Yleisöä Hakametsässä oli 5104.
 

26.1.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa