Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

14.3.2019 - 21:44

Ilves taipui Lukolle runkosarjan viimeisessä ottelussa

Ilves taipui Lukolle runkosarjan viimeisessä ottelussa

Lukko nappasi pisteet Ilvekseltä lukemin 2-5.

Ilta oli vaikea Ilveksen puolustukselle, sillä peräti kolme miestä sai kolhuja ottelun aikana.

Ilves lähti hakemaan voittoa Lukosta ja samalla sarjan seitsemättä sijaa. Avauserän alku oli tasaista peliä, mutta vierasjoukkue oli hieman paremmin sisällä pelissä. Ilves oli hieman hermostuneempi ja Lukko sai luotua painetta kotijoukkueen päätyyn. Avausmaali nähtiinkin raumalaisten toimesta erän puolivälin jälkeen. Heikki Liedes merkittiin maalintekijäksi Lukon avausmaaliin. Ilves heräsi tästä ja tuli paremmin erän loppuun. Kotijoukkue sai jalkaa liikkeelle ja Topias Haapanen iski kotijoukkueen tasoihin Joona Ikosen hienosta esityöstä. Enempää maaleja ei avauserässä nähty.

Toinen erä alkoi katkonaisesti ja mitään suurta kiekkojuhlaa ei avausminuuteilla nähty. Lukko sai mahdollisuuden Juhani Tammisen saatua kyseenalaisen jäähyn. Maaleja vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut tehtyä ja ottelu jatkui tasatilanteessa. Ilves kärsi tehottomuudesta toisessa erässä ja vierasjoukkue käytti tilanteen hyväkseen. Ensin Heikki Liedes vei Lukon ylivoimalla johtoon ja vain paria minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 1-3. Tarmo Reunanen merkattiin Lukon kolmannen maalin tekijäksi. Karri Kivi päätti tämän jälkeen käyttää aikalisän. Erän loppu oli kovaa taistelua, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Ilves aloitti päätöserän alivoimalla, mutta Lukko ei onnistunut lisäämään johtoaan erän alussa. Heti perään nähtiin ikävä tilanne, jossa Oskari Laaksonen loukkasi kätensä ja joutui jättämään kentän. Kotijoukkueen mahdollisuus nousta takaisin peliin tuli ylivoiman muodossa, kun Miska Kukkonen lähti jäähyaitioon. Ylivoima oli kuitenkin heikkoa ja tilanne säilyi ennallaan. Eetu Koivistoinen siirsi raumalaiset jo kolmen maalin johtoon erän loppupuolella ja ottelu näytti jo ratkenneen. Teemu Rautiainen onnistui vielä kaventamaan tilanteen läpiajosta, mutta ilman maalivahtia pelanneen kotijoukkueen kirin katkaisi lopullisesti Justin Danforth siirtämällä kiekon tyhjään Ilves-maaliin.

Ilveksen puolustuspää sai isoja kolhuja aivan pudotuspelien alla. Olli Vainio, Oskari Laaksonen ja Juha Leimu joutuivat jättämään kentän ja heidän pelikuntonsa selviää myöhemmin viikolla.

Ottelun loppulukemat kirjattiin 2-5.

Yleisöä Hakametsässä oli 5465.
 

14.3.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa