Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

1.2.2019 - 20:58

Ilves voitti Tapparan paikallispelissä - Päätuomari Timo Favorin laittoi ottelun jälkeen pillit pussiin ja lopetti uransa

Ilves voitti Tapparan paikallispelissä - Päätuomari Timo Favorin laittoi ottelun jälkeen pillit pussiin ja lopetti uransa

Ilves juhli voittoa paikallisvastustaja Tapparasta Hakametsässä.

Kauden viides paikallispeli aloitettiin juhlallisin menoin, kun erotuomari Timo Favorinin sai täyteen 1000 ottelua Liigassa. Favorin kukitettiin ennen peliä ja hän tuomitsi pelin paidan selässään numero 1000.

Molemmat joukkueet lähtivät hyvällä sykkeellä illan ottelun ja alku mentiin tasaisissa merkeissä. Tappara sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla jo neljän minuutin jälkeen, mutta Ilves-alivoima toimi hyvin ja tuhannen taalan paikat jäivät puuttumaan. Erän puolivälin jälkeen Hakametsän yleisö näki illan ensimmäisen maalin. Maalinteosta vastasi Ilves ja Joose Antonen, joka onnistui ylivoimalla juuri kun Ben Bloodin jäähy oli loppumassa. Tappara pääsi tasoittamaan pelin Ilveksen vaihtovirheen suorauksena. Matti Järvinen onnistui ohittamaan Riku Heleniuksen Jan-Mikael Järvisen esityöstä. Avauserän loppu oli täysin Tapparan hallintaa ja painopiste siirtyi tiukemmin Heleniuksen maalille. Enempää maaleja ei kuitenkaan hyvistäkään paikoista saatua tehtyä.

Toinen erä ei viihdearvoltaan päässyt aivan samanlaiseen lentoon kuin ensimmäinen. Teemu Lepauksella oli paikka viedä Ilves johtoon, kun Blood lahjoitti kiekon suoraan Lepaukselle, mutta Ilves-hyökkääjä yllättyi itsekin sen verran, että maali jäi syntymättä. Varovainen peli jatkui pitkin erää ja Hakametsässä oli odottava tunnelma. Viimeisellä viidellä minuutilla ottelu sai hieman kierroksia, mutta maalit jäivät toisessa erässä uupumaan.

Viimeinen erä alkoi Ilves komennossa. Ensin Topias Haapanen iski 2-1 -johtomaalin ja vain hetki sen jälkeen Arttu Ruotsalainen iski kiekon toistamiseen Christian Heljangon selän taakse. Tappara pääsi vielä peliin mukaan, kun Joose Antonen otti jäähyn Bloodin kaatamisesta. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta ja peli jatkui tasaisena. Ilves pelasi järkevästi johtoasemassa ja kotijoukkue ei saanut hyökkäyksiään kunnolla käyntiin. Toni Utusen jäähy ottelun loppupuolella hankaloitti Kirvesrintojen kiri, mutta maalia Ilves ei saanut aikaiseksi. Jukka Rautakorpi otti aikalisän ottelun lopussa ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. Ruotsalainen kaunisteli vielä loppunumerot tyhjään maaliin.

Ottelun lopuksi nähtiin yllätys, kun erotuomari Timo Favorin lopetti uransa tähän otteluun. Liikuttunut Favorin otti onnitteluja vastaan ottelun jälkeen Hakametsän jäällä molemmilta joukkueilta.

Ottelu päättyi Ilveksen voittoon lukemiin 1-4.

Yleisöä Hakametsässä oli 7300.
 

1.2.2019 / Toni Lång

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa