Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

10.5.2019 - 14:25

Leijonat luottavat tamperelaisvoimiin

Leijonat luottavat tamperelaisvoimiin

Nykyään Sveitsissä pelaava ex-Ilves Toni Rajala nähdään ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa.

Perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kisoissa Leijonien kisaryhmästä peräti kymmeneltä pelaajalta löytyy taustaa tamperelaisseuroista. Suomen avausvastustaja on Kanada.

Tänään alkavissa jääkiekon MM-kisoissa Suomi kohtaa avausottelussaan Kanadan. Suomen joukkueessa on tänä vuonna peräti kymmenen Tapparassa tai Ilveksessä pelannutta pelaajaa. Edelleen Tapparaa edustavat Kristian Kuusela ja Niko Ojamäki.

Hyökkääjistä kuudella pelaajalla on kokemusta tamperelaisjoukkueista ja puolustajista kolmella. Maalivahdeista Jussi Olkinuora on Tapparan kasvatti.

Puolustajista Mikko Lehtonen ja Niko Mikkola edustivat kaudella 2017-2018 Tapparaa ja Henri Jokiharju on myös pelannut Tapparan junioreissa. Hän on Kooveen kasvatti. Nykyään Jokiharju edustaa NHL-seura Chicago Blackhawksia.

Hyökkääjistä Marko Anttila ja Toni Rajala ovat edustaneet pääsarjatasolla Ilvestä. Marko Anttila on Lempäälän Kisan kasvatti ja Toni Rajala taas Parkanon Kiekon.

Tapparassa hyökkääjistä ovat Kuuselan ja Ojamäen lisäksi pelanneet Veli-Matti Savinainen ja Arttu Ilomäki. Arttu Ilomäki on myös Ilveksen kasvatti.

Seitsemälle tamperelaispelaajalle MM-kisaedustus on ensimmäinen laatuaan. Ensikertalaisia ovat Jussi Olkinuora, Mikko Lehtonen, Henri Jokiharju, Toni Rajala, Kristian Kuusela, Niko Ojamäki ja Arttu Ilomäki.

Marko Anttila, Veli-Matti Savinainen ja Niko Mikkola ovat olleet kisoissa aiemminkin. Marko Anttila toimii kisoissa Suomen kapteenina ja Veli-Matti Savinainen sekä Mikko Lehtonen varakapteeneina.

10.5.2019 / Oskari Rötsä

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa