Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

Kiekkouutiset

9.4.2018 - 11:16

Tappara hakee finaalipaikkaa

Tappara hakee finaalipaikkaa

Kristian Kuusela siirtyi lauantaina pudotuspelien kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen.

Tappara ja TPS pelaavat maanantaina välieräsarjan neljännen ottelun. Mikäli Tappara voittaa, tekee se samalla historiaa edeten kuudentena peräkkäisenä keväänä finaaleihin.

Tapparan ja TPS:n välinen välieräsarja on tilanteessa 3 - 0 tamperelaisille. Finaalipaikka heltiää neljällä voitolla. Jos Tappara voittaa vielä kertaalleen, syntyy samalla Liigan historiaa. Kyseessä olisi kuudes kausi peräkkäin, kun Tappara finaaleissa pelaa. Aiemmin viiteen finaalipaikkaan peräkkäisinä vuosina on yltänyt Tapparan lisäksi myös TPS.

Tämän kauden runkosarjakohtaamisia hallitsi TPS. Se ei antanut Tapparalle pistettäkään neljästä kohtaamisesta. Pudotuspeleissä lehti on kuitenkin kääntynyt ja Tappara on poistunut kaukalosta kolmesti voittajana. Tasaista on silti ollut. Etenkin Turussa pelatut ottelut ovat olleet pienestä kiinni. Ensimmäisessä kohtaamisessa Tappara nousi päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle ja otti lopulta Henrik Haapalan johdolla jatkoaikavoiton.

Perjantaina Hakametsässä pelattu ottelu oli Tapparalta vahva esitys ja vieraat jäivät aseettomiksi. Loppulukemat merkattiin tuolloin tamperelaisten väkevän avauserän seurauksena 3 - 0. Avauserän jälkeen Tappara piti ottelun hallussaan täydellisesti ja esitti kokonaisuudessaan kenties kauden parasta peliään.

Lauantaina Turussa mentiin taas toiselle erätauolle turkulaisten johtoasemassa, mutta Kristian Kuuselan uran 41. pudotuspelimaali toi Kirvesrinnat tasoihin. Samalla Kuusela siirtyi yksin kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen ja tämän kauden pudotuspelien pistepörssin kärkeen.

Ottelu näytti jo etenevän eellisen Turun kohtaamisen tapaan jatkoerään, mutta 15 sekuntia ennen loppusummeria Sebastian Repo räväytti kiekon Tepsi-maalin ylänurkkaan ja ajoi samalla turkulaiset ahdinkoon.

Tapparalla on nyt neljä saumaa ottaa puuttuva voitto ja jatkaa taistelua kolmannesta peräkkäisestä Suomen mestaruudesta. Ensimmäinen ottelupallo on vuorossa tänään, kun joukkueet kohtaavat Hakametsässä klo 18.30 alkaen.

9.4.2018 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki kiekkouutiset

Pääyhteistyökumppani

Ideapark Sport
Tulospalvelun tarjoaa:

Amarillo
Frans & Marie
Ukko Nooa