Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

1.7.2019 - 09:18

Fest Afrika käynnistyy Tampereella

Fest Afrika käynnistyy Tampereella

Viime vuoden Fest Afrikaa tähditti mm. Afro Nordic Project (kuva: festafrika.net)

Afrikkalainen taide ja kulttuuri on esillä Tampereella tällä viikolla, kun Fest Afrika pyörähtää käyntiin. Tapahtuma jatkuu sunnuntaihin saakka.

Tampereella käynnistyy tänään afrikkalaista taidetta ja monikulttuurisuutta esittelevä Fest Afrika. Esiintyjiä nähdään muun muassa Senegalista, Keniasta, Etelä-Afrikasta ja Tansaniasta.

Tarjolla on lukuisia afrikkalaisen tanssin ja musiikin työpajoja, ja perjantaina ja lauantaina palveleva festivaalitori tuo esille afrikkalaisen ruokakulttuurin antimia sekä kankaita, vaatteita, taidetta ja kädentaitoja. Festivaalitorin yhteydessä on tarjolla myös lapsille suunnattuja työpajoja sekä kaikille avoin open stage.

Varsinaisen pääohjelmiston avaa torstaina The Mpondas Family Band sekä tanssi- ja rumpuryhmä Cheza Ngoma, joissa kummassakin vaikuttaa festivaalin tuottaja ja taiteellinen johtaja Menard Mponda. Olympia-korttelin konserttien pääesiintyjinä nähdään perjantaina kenialaisen benga-musiikin edustaja Makadem ja lauantaina Abaneko and the Band Tansaniasta.
 

1.7.2019 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki uutiset