Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

5.11.2018 - 13:59

Hämeenkadun ensimmäiset uudet katupuut Tuulensuuhun

Hämeenkadun ensimmäiset uudet katupuut Tuulensuuhun

Tampereen kaupungin havainnekuva alueesta.

Tuulensuuhun istutetaan ensimmäiset katupuut maanantaina. Tuulensuu on Hämeenkadun ensimmäinen kortteli, jossa raitiotie ja tuleva katurakenne alkavat hahmottua.

Hämeenkadun raitiotien rakentamisessa otetaan jälleen askel kohti valmistumista, sillä Tuulensuuhun istutetaan ensimmäiset katupuut  maanantaina, tiedottaa Raitiotieallianssi. Puistolehmuksia istutetaan Näsilinnankadun liittymästä Hämeenpuistoon päin yhteensä kymmenen, viisi kummallekin puolelle katua.

Uudet puistolehmukset on kasvatettu kaupungin taimistoilla ja taimien pituus on 4-5 metriä. Puut istutetaan yhtenäiselle, puulta toiselle jatkuvalle kantavalle kasvualustalle, jossa on entisiä puuistutuksia paremmat kasvuolosuhteet.

 Uusien puiden arvioitu elinikä on ainakin sata vuotta ja jopa enemmänkin, arvioi Tampereen kaupungin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki.

Tuulensuu on Hämeenkadun ensimmäinen kortteli, jossa raitiotie ja tuleva katurakenne alkavat hahmottua. Puiden istutuksen jälkeen työmaa-aitoja siirretään siten, että jalkakäytävä levenee.

Tällä osuudella saa hyvän kuvan siitä, miltä Hämeenkadun raitiotie sekä uudet jalankulku-ja pyöräilyväylät sitten valmiina näyttävät, Lehtimäki toteaa.

Hämeenkadulle tullaan istuttamaan yhteensä 91 puuta eli enemmän kuin kadun varrella aiemmin kasvoi. Kaiken kaikkiaan raitiotien reitille tullaan istuttamaan satoja puita: 440 puistolehmusta, 84 rauduskoivua ja kymmeniä kappaleita muun muassa vuorijalavia, pylväshaapoja, vaahteroita, pylväspihlajia ja pilvikirsikoita. Puut istutetaan radan varteen koko reitille Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysille asti.

 Tuulensuun korttelissa jatketaan säiden salliessa jalankulku-ja pyöräilyosuuksien kiveystöitä vuoden loppuun asti. Kadunrakentamistöiden tavoitteena on saada korttelin pohjoisreuna valmiiksi loppuvuoden aikana. 

5.11.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset