Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

1.3.2018 - 14:24

K-ryhmän kaupoissa testataan robotiikka-avusteista pakettiautomaattia

K-ryhmän kaupoissa testataan robotiikka-avusteista pakettiautomaattia

K-ryhmä ja Smartmile pilotoivat uudenlaista pakettipalvelua Tampereella. Palvelu mahdollistaa verkko-ostajille pakettien ohjauksen kaikista maailman verkkokaupoista yhteen valitsemaansa pakettiautomaattiin K-ryhmän kaupoissa. Ensimmäiset pakettiautomaatit otetaan 1.3.

K-ryhmä ja Smartmile pilotoivat uudenlaista kaikille avointa pakettipalvelua Tampereella.


Uusi palvelu mahdollistaa verkko-ostajille pakettien ohjauksen kaikista maailman verkkokaupoista yhteen valitsemaansa pakettiautomaattiin K-ryhmän kaupoissa.

Ensimmäiset pakettiautomaatit otetaan tänään 1.3.2018 käyttöön K-Citymarket Linnainmaassa ja K-Supermarket Kaukajärvessä Tampereella.

-Mikäli pilotti on onnistunut, palvelua laajennetaan myös muihin K-ryhmän kauppoihin, kertovat Petri Toivonen K-ryhmästä ja Aku Happo Smartmileltä.

Suuren kapasiteetin pakettiautomaatit ovat avoimessa yhteiskäytössä kaikille pakettipalvelujen tarjoajille. Kansainvälinen pikakuljettaja DHL Express on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toimittaa paketteja suoraan uusiin automaatteihin.

Automaatit rakentaa suomalainen Konecranes. Niissä on hyödynnetty uudenlaista robotiikkaa, joka tuo paketit noutopisteelle. Laite mittaa leveyden ja syvyyden lisäksi myös pakkauksen korkeutta, jolloin sinne mahtuu samanaikaisesti jopa 300 lähetystä. 

1.3.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset