Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

7.5.2019 - 15:31

Kahta naista epäillään vanhuksiin kohdistuneesta laajasta rikossarjasta

Kahta naista epäillään vanhuksiin kohdistuneesta laajasta rikossarjasta

Naisten epäillään tunkeutuneen puolustuskyvyttömien vanhusten luokse erilaisilla selityksillä. Epäiltyjä rikoksia on tapahtunut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen lisäksi Sisä-Suomen, Pohjanmaan, Lounais-Suomen sekä Itä-Suomen poliisilaitosten alueilla.

Poliisi epäilee kahta naista laajasta vanhuksiin kohdistuneesta rikossarjasta. Naisten epäillään tunkeutuneen puolustuskyvyttömien vanhusten luokse erilaisilla selityksillä. He ovat mm. esiintyneet kotisairaanhoitajina. Asuntoihin päästyään toisen naisen epäillään peittäneen asianomistajan näkyvyyden, jonka aikana toinen nainen on anastanut rahaa ym.


Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on kevään aikana tutkinut laajaa vanhuksiin kohdistuvaa varkaussarjaa. Epäiltyjä rikoksia on tapahtunut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen lisäksi Sisä-Suomen, Pohjanmaan, Lounais-Suomen sekä Itä-Suomen poliisilaitosten alueilla.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja juttukokonaisuus on siirretty Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastolle syyteharkintaan. Syyteharkintaan siirtyy 25 eri rikoskokonaisuutta. Tutkittujen rikosten nimikkeet ovat ensisijaisesti olleet törkeä varkaus tai törkeän varkauden yritys. Mutta sarjaan kuuluu myös mm. pahoinpitelyä ja ryöstön yritystä.

Poliisi haluaa muistuttaa, että kannattaa olla varovainen eikä ventovieraita tulisi päästää omaan asuntoon. Jos joutuu rikoksen kohteeksi, niin tästä on ilmoitettava mahdollisimman pian hätänumeroon. 

7.5.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset