Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

14.7.2017 - 06:53

Linnainmaan ja Tipotien terveysasemien ajanvarauskäytäntö muuttuu

Linnainmaan ja Tipotien terveysasemien ajanvarauskäytäntö muuttuu

Terveyspalvelujen neuvonnan numeron sijaan Linnainmaan ja Tipotien asiakkaat ottavat suoraan yhteyttä omalle asemalleen. Terveysasemien asiakkaiden käyttöön tulee sähköinen yhteydenottolomake, johon voi kirjoittaa kuvauksen hoidontarpeesta.

Linnainmaan ja Tipotien terveysasemien ajanvarauskäytäntö muuttuu. Terveyspalvelujen neuvonnan numeron (10023) sijaan Linnainmaan ja Tipotien asiakkaat ottavat suoraan yhteyttä omalle asemalleen. Uusi toimintamalli otetaan käyttöön, kun terveysasemien kesäsulku päättyy maanantaina  7.8.2017.


Muutos vaikuttaa kuitenkin jo nyt, sillä terveyspalvelujen neuvonta ohjaa sinne soittavien ja aikaa varaavien asiakkaiden asiat tiedoksi Linnainmaan ja Tipotien terveysasemille. Terveysasemilta ollaan yhteydessä asiakkaisiin 7.8. jälkeen. Kesäsulun aikana syntynyt ruuhka puretaan mahdollisimman pian.

Linnainmaan ja Tipotien terveysasemien asiakkaiden käyttöön tulee sähköinen yhteydenottolomake, johon voi kirjoittaa kuvauksen hoidontarpeesta.

Ajanvarauskäytännön muutoksesta johtuen Linnainmaan ja Tipotien terveysasemille ei voi enää varata sähköisesti aikoja hoitajille tai lääkäreille.

Uuden ajanvarauskäytännön avulla pyritään nopeuttamaan kiireettömään hoitoon pääsyä. Tampereella on erityisesti lääkäreiden vastaanotoille pitkät jonot. Lääkäriaikojen heikko saatavuus johtuu osin siitä, että lääkärille ohjautuu myös sellaisia potilaita, joiden hoidosta voisi vastata esimerkiksi sairaanhoitaja tai fysioterapeutti tai joiden hoitoa lääkäri voi edistää puhelimitse tai sähköisten palvelujen avulla.

Päivystyksellisissä terveysongelmissa voi edelleen olla yhteydessä suoraan terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin palvelee Acuta. 

14.7.2017 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset