Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

12.3.2018 - 13:42

Maakuntahallitus vaatii TTT:n kansallisnäyttämöaseman turvaamista

Maakuntahallitus vaatii TTT:n kansallisnäyttämöaseman turvaamista

Pirkanmaan maakuntahallitus pitää Tampereen Työväen Teatterin valtionosuuksiin esitettyjä kahden miljoonan euron leikkauksia kohtuuttomina Tamperetta, Pirkanmaata ja suomalaista teatterikulttuuria kohtaan.

Pirkanmaan maakuntahallitus vaatii, että Tampereen Työväen Teatterin valtionosuus sekä kansallisnäyttämöasema turvataan.

Maakuntahallituksen mukaan valtionosuustyöryhmän esitys kahden miljoonan euron leikkauksesta TTT:n rahoitukseen on täysin kohtuuton Tamperetta, Pirkanmaata ja suomalaista teatterikulttuuria kohtaan.

Kerrannaisvaikutuksineen leikkaus nousisi kolmeen miljoonaan ja käytännössä puolittaisi teatterin toiminnot sekä vaarantaisi Tampereen kaupungin ja Suomen valtion omistaman päänäyttämön tulevaisuuden, toteaan maakuntahallitus tiedotteessaan.

Tampereen Työväen Teatteri on Pirkanmaan suurin kulttuurilaitos. Se on kävijämäärällä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin ja sen katsojista 40% tulee Pirkanmaan ulkopuolelta. Teatterilla on vuodessa kulttuurialalle merkittävät lähes 400 työsuhdetta.
 

12.3.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset