Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

5.9.2018 - 14:56

Passeissa havaittu virheitä - poliisi kehottaa tarkastamaan vesileimat

Passeissa havaittu virheitä - poliisi kehottaa tarkastamaan vesileimat

Kuvituskuva.

Poliisin tietoon on tullut yksittäisiä passeja, joiden paperisilla viisumisivuilla on vesileimoja väärin päin. Valmistusviallinen passi tulee viedä passiasioita käsittelevälle poliisiasemalle.

Poliisin tietoon on tullut yksittäisiä passeja, joiden paperisilla viisumisivuilla on vesileimoja väärin päin. Poliisi neuvoo tarkistamaan passin paperisivujen virheettömyyden.


Osassa viisumisivuja vesileima on ylösalaisin ja vesileiman sivunumerot eivät täsmää painettuun numerointiin. Passien painatuksessa tai muissa turvatekijöissä ei ole vikaa, tämä virhe koskee ainoastaan vesileimaa.

Vaikka omassa passissa olisi edellä kuvattu valmistusvirhe, on passi silti aito ja voimassa oleva matkustusasiakirja. On kuitenkin mahdollista, että ulkomailla rajatarkastuksen yhteydessä valmistusvirheellisen passin kanssa ilmenee ongelmia.

Valmistusviallinen passi tulee viedä passiasioita käsittelevälle poliisiasemalle. Virheellisen passin tilalle myönnetään uusi passi ilmaiseksi virheellisen passin jäljellä olevan voimassaolon ajaksi.

 

5.9.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset