Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

17.6.2019 - 10:23

Pihlajalinna aloittaa mittavat yt-neuvottelut

Pihlajalinna aloittaa mittavat yt-neuvottelut

Tamperelainen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajayritys tavoittelee toimillaan 14 miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 2400 työntekijää.

Pihlajalinna käynnistää yt-neuvottelut. Valmisteltavalla toiminnan tehostamisohjelmalla tamperelaislähtöinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajayritys tavoittelee 14 miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Pihlajalinna Oyj:tä ja pääosaa sen tytäryhtiöiden henkilöstöä. Neuvottelut eivät kuitenkaan koske Pihlajalinnan ja sen yhdessä kuntien kanssa omistamien ns. kuntayhtiöiden henkilöstöä eikä liikuntakeskusyhtiöiden henkilöstöä. Lisäksi yhteistoimintaneuvotteluiden ulkopuolelle jäävät yhteistoimintaneuvottelujen kohteena olevissa yhtiöissä kokonaan kliinisessä hoitotyössä työskentelevät lääkärit

Tehostamisohjelman tarkoittamat uudelleenjärjestelyt voivat johtaa työntekijöiden vähennyksiin; määrä on yhtiön alustavan arvion mukaan vastaa enintään 380 henkilötyövuotta. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 2400 työntekijää.

Yhtiö tavoittelee tiedotteensa mukaan "henkilöstön nykyistä joustavampaa käyttöä sekä tavoitellun kasvun kannattavuuden varmistamista tehokkaalla tukipalvelurakenteella. Tavoitteiden saavuttamiseksi harkitaan päällekkäisten toimintojen karsimista ja johtamisjärjestelmän ja organisaation selkeyttämistä sekä tehtävien yhdistämisiä."

- Toiminnan tehostamista ja johtamisjärjestelmän selkeyttämistä, yleistä kulujen hallintaa, henkilöstön käyttöä joustavammin eri toimipisteiden välillä sekä päällekkäisten toimintojen purkamisen mahdollisuuksia on välttämätöntä arvioida tilanteessa, jossa Pihlajalinna on kasvanut voimakkaasti yritysjärjestelyin ja palveluverkkoa kasvattamalla sekä valmistauduttaessa sote-palveluiden toimintamallien ja kysynnän muutoksiin sekä alueellisesti että volyymillisesti väestön ikääntyessä. Meidän tulee kyetä yhtiönä kannattavaan kasvuun ja vahvistamaan sitä tukevaa yrityskulttuuria sekä toimimaan ketterästi eri tilanteissa ja vahvistamaan kyvykkyyttä ennakoida toimialan nopeatkin muutokset, toteaa Pihlajalinna Oyj:n toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Yhtiö etsii aktiivisesti mahdollisuuksia sijoittaa konsernissa muihin tehtäviin henkilöitä, joihin irtisanomisuhka nykyisissä tehtävissä kohdistuu tehtävien päättymisen tai niiden yhdistämisen takia.

 

17.6.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset