Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

14.7.2017 - 07:04

Pirkanmaalla runsaasti sinilevähavaintoja

Pirkanmaalla runsaasti sinilevähavaintoja

Tampereella on havaittu vähäisiä määriä sinilevää Pyhäjärvessä Rantaperkiön ja Pyynikin uimarannassa, Näsijärvessä Rauhaniemen uimarannassa sekä Kaukajärvessä.

Pirkanmaan järvissä on tällä viikolla havaittu sinilevää 14 levähavaintopaikalla. Sinileviä oli runsaasti Pyhäjärven Lehtiniemessä (Nokia), Kangasalan Kirkkojärvessä ja Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa.

Vähän sinilevää havaittiin Pyhäjärvessä viidellä havaintopaikalla, Nokialla Halkoniemen uimarannassa ja Maatialanlahdessa, Vesilahden kirkonkylän rannassa sekä Tampereella Rantaperkiön ja Pyynikin uimarannassa.

Vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin myös Pälkäneen Mallasveden Pakanrannassa, Tampereella Näsijärvessä Rauhaniemen uimarannassa ja Kaukajärvessä, Nokian Vihnusjärvessä, Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa (Ikaalinen) ja Kangasalla Roineessa.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia enemmän.

Viikon sisällä on yleisöhavaintoja levistä tullut mm. Palovesi-Jäminginselän alueelta (Ruovesi), Ylimmäisestä Savijärvestä (Juupajoki), Mäyhäjärvestä (Lempäälä), Näsijärven Hangaslahdelta (Tampere), Jokinenjärvestä (Nokia) ja Suonojärvestä (Vesilahti). 

14.7.2017 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset