Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

3.6.2019 - 10:43

Poliisi tutkii miljoonien arvoista petosta

Poliisi tutkii miljoonien arvoista petosta

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta, missä Cargotecin palveluksessa olleiden henkilöiden epäillään kavaltaneen firmalta noin 14 miljoonaa euroa.

Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä törkeää petosta, jossa Cargotecin palveluksessa olleiden henkilöiden epäillään erehdyttäneen työnantajaltaan noin 14 miljoonaa euroa. Poliisi epäilee, että yhtiö on erehdytetty maksamaan rahat ulkomaisten yhtiöiden pankkitileille tekaistuilla laskuilla vuosien 2002–2017 aikana.

Esitutkinta on aloitettu viime vuoden lopulla, kun epäillyn petoksen kohteeksi joutunut yhtiö teki sisäisessä selvityksessä huomattujen epäselvyyksien perusteella tutkintapyynnön poliisille. KRP on tehnyt asiassa kiinniottoja ja kotietsintöjä huhtikuussa. Tällä hetkellä on vangittuna yksi henkilö, joka aiemmin toimi yhtiössä esimiestehtävissä. Asiaan epäillään liittyvän myös muita kuin Suomen kansalaisia, eikä poliisi ole toistaiseksi tavoittanut kaikkia osallisiksi epäiltyjä.

Epäilty törkeä petos on tehty erehdyttämällä yhtiö maksamaan ulkomaisille pankkitileille eri projekteihin liittyviksi merkittyjä tekaistuja laskuja.

3.6.2019 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki uutiset