Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

6.9.2019 - 15:04

Poliisilta lisätietoa Kalevan ampumavälikohtauksesta

Poliisilta lisätietoa Kalevan ampumavälikohtauksesta

Poliisi ampui kerrostalon pihalla Kalevassa torstai-iltapäivänä aseella sivullisia uhanneita henkilöä. Poliisin mukaan uhkaajalla oli hallussaan ilma/kuula-aseita.

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut eilen Kalevassa sattuneen ampumistapauksen esitutkintaa. Poliisi sai puoli kuuden jälkeen hälytystehtävän Takojankadulle, missä ilmoittajan mukaan häntä oli uhattu aseella kerrostalon pihassa. Partioiden mennessä paikalle uhkaaja nosti aseen kohti poliisia, eikä luopunut siitä. Poliisi ampui kohti uhkaajaa, joka sai osumasta lievän vamman. Hänet käytettiin sairaalassa ja toimitettiin sen jälkeen kiinniotettuna poliisivankilaan.

Tilanteen selvittämiseen osallistui useita partioita, mutta varsinaisen uhkan kohteeksi joutui vain ensimmäinen poliisipartio. Paikalta otettiin kiinni myös toinen mieshenkilö, koska hän ei suostunut poistumaan tapahtumapaikalta poliisin käskyistä huolimatta. Poliisilaitokselle tuotiin myös todistajan asemassa yksi naishenkilö.

Asiassa on suoritettu päivän aikana useita kuulusteluja ja puhutteluja. Epäillyn aseet ovat osoittautuneet kuula- tai ilma-aseiksi.

Esitutkinta jatkuu edelleen kuulemisilla sekä teknisellä tutkinnalla. 

6.9.2019 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki uutiset