Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

12.6.2019 - 19:00

Ponin potkuun Ylöjärvellä kuollut oli 11-vuotias taitava ratsastaja - hevonen pelästyi ukonilman aikana ja potkaisi

Ponin potkuun Ylöjärvellä kuollut oli 11-vuotias taitava ratsastaja - hevonen pelästyi ukonilman aikana ja potkaisi

Suomen Ratsastajainliitto on antanut lisätietoja lauantaina tapahtuneesta nuoren ratsastajan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta. Ponin potkuun kuollut oli nuoresta iästään huolimatta kokenut hevosenkäsittelijä.

Suomen Ratsastajainliitto on antanut lisätietoja lauantaina tapahtuneesta nuoren ratsastajan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta.

Viikonlopun hevosonnettomuudessa menehtyi ylöjärveläinen Hilda Huhtasalo, 11 vuotta. Nuoresta iästään huolimatta Hilda oli kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja.

Hilda tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa. Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut Hilda ratsasti päivittäin useammalla ponilla, valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa ja tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin.

Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä kertyi Hildalle paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa.

Onnettomuus tapahtui lauantaina 8.6. iltatallin yhteydessä. Tilanne oli äkillinen ja yllättävä. Aiemmin samana päivänä valmennuksessa olleet Hilda ja hänen isosiskonsa tekivät normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen. Tarkasti ponin hyvinvointiin ja terveyteen suhtautunut Hilda lähti tarhaan poistamaan märkää loimea pois ponin päältä. Tämän toimenpiteen aikana poni pelästyi yllättäen jotakin potkaisten kuolettavasti.

Kyseinen poni on aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä. Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä. Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Perhe toivoo, että heidän annetaan surra rauhassa eikä onnettomuuden syitä spekuloitaisi enempää. Perheen toiveesta tietoja Ratsastajainliitolle on antanut Hildan valmentaja Nita Raiskio. Perhe ja valmentaja eivät anna tapahtuneesta muita haastatteluita. Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja kavereille.

12.6.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset