Paikallisella otteella
NettiradioNettiradio

Nettiradio

ADVENTURE OF A LIFE - COLDPLAY
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

7.12.2017 - 11:43

Pyynikin Käsityöläispanimolla uusi panimoravintola ja tuotantotilojen laajennus

Pyynikin Käsityöläispanimolla uusi panimoravintola ja tuotantotilojen laajennus

Pyynikin Käsityöläispanimo Oy:n olutmestari Tuomas Pere kävi torstaina aamuvieraana kertomassa tamperelaisyrityksen lukuisista tuoreista laajennuksista ja suunnitelmista.

Kovaa kasvuvauhtia perustamisvuodestaan 2012 asti pitäneen Pyynikin Käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere kävi torstaina aamuvieraana kertomassa yrityksen tuoreita kuulumisia.

Vastavalmistuneiden uusien tuotantotilojen myötä monista oluistaan kansainvälisillä palkinnoilla huomioidulla panimolla on mahdollisuus peräti 10 miljoonan olutlitran vuosittaiseen tuotantoon.

Raholan alkuperäisten tilojen viereen valmistuneet uudet tilat tulevat pitämään sisällään mm. tislauslaitteet, siiderin valmistukseen soveltuvan kaluston sekä saunaosaston sisältävän experience centerin.

Uusissa tiloissa järjestetään 21.12. Tuomaan päivänä avointen ovien päivä.

Suomen alkoholilainsäädännön eläväinen tilanne on saanut Käsityöläispanimon suuntaamaan katseitaan myös ulkomaille.

Kansainvälistyminen onkin Peren mukaan hyvässä vauhdissa, ja Pyynikin Käsityöläispanimo on menestynyt jo mm. Japanissa. Norjassa tamperelaispanimo on suomalaisista peräti suosituin.

Pere kertoi panimon keskittyvän ensi vuonna oluen lisäksi tislaamon mahdolllistamien väkevien juomien sekä myös alkoholittomien juomien valmistamiseen.

Tuoreena lanseerauksena perheyritys on avannut Tampereen Verkatehtaankadulle panimoravintolan. Pyynikin Brewhouse avasi ovensa marraskuun lopussa tiloihin joissa aiemmin toimi Hans Välimäen August von Trappe.

Välimäki jatkaa Brewhousessa vastaten ravintolan ruokapuolen suunnittelusta. Torstaina 7.12. päättyvä osakeanti on myös sujunut Peren mukaan hyvin.

Olutmestari kertoi myös ensi vuonna markkinoille tulevista uusista tuotejulkistuksista. 

7.12.2017 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset