Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

29.11.2018 - 15:04

Raitiotien rakennusaikataulu ja kustannukset pysyneet raameissaan

Raitiotien rakennusaikataulu ja kustannukset pysyneet raameissaan

Hämeenkadun itäpäätä alkukesästä 2018.

Tampereen raitiotien ensimmäinen osa on edennyt suunnitelmien mukaan. Kaksoisraidetta on nyt asennettuna lähes kuusi kilometriä 15 kilometrin mittaisesta raitiotiestä.

Tampereen raitiotien ensimmäinen osa (keskusta–Hervanta–Tays) on hankkeen toisena rakennuskautena edennyt suunnitelmien mukaan, tiedottaa Raitiotieallianssi.

Kaksoisraidetta on nyt asennettuna lähes kuusi kilometriä eli yli kolmasosa 15 kilometrin mittaisesta raitiotiestä. Joissakin paikoissa, esimerkiksi Hämeenkadulla ja Sammonaukiolla ollaan jo edellä alkuperäisestä aikataulusta.

Myös hankkeen kustannukset ovat suunnitellun tavoitteen mukaiset. Tampereen kaupunginvaltuuston lokakuussa 2016 hyväksymä raitiotien osan 1 toteutusvaiheen tavoitekustannus oli 219,02 milj. euroa. Toteutusvaiheen aikana hankkeen sisältöön on hyväksytty lisäyksiä mm. kaupunkirakentamisesta sekä tilaajalle kuuluvaa kustannustason nousua yhteensä 6,7 miljoonaa euroa.

Lisäksi Raitiotieallianssilta on tilattu kaupungin muuta katurakentamista ja vesihuoltotöitä yhteensä 19 miljoonalla eurolla. Näiden jälkeen uusi tavoitekustannus on nyt noin 245 miljoonaa euroa.

Raitiotietä rakennetaan kaikilla rakennuslohkoilla myös talven aikana.  Rakentamisen aikaisia liikennejärjestelyjä on purettu talven ajaksi kunnossapidon ja liikenteen helpottamiseksi. Kuluneen vuoden aikana raitiotietä on urakoitu paljon myös yötöinä, jotta liikennettä ja tienkäyttäjiä häirittäisiin mahdollisimman vähän. Töitä tehdään öisin myös turvallisuussyistä.

Tulevista töistä ja työmaan etenemisestä voit lukea tarkemmin Raitiotieallianssin sivulta.

29.11.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset