Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

5.8.2019 - 08:02

SaariHelvetti oli menestys

SaariHelvetti oli menestys

Turmion Kätilöt oli yksi festivaalin odotetuimmista esiintyjistä (kuva: Susanna Raitamaa)

Viikonloppuna Viikinsaaressa pidetty raskaan musiikin festivaali SaariHelvetti keräsi noin 5000 kävijää kahdessa päivässä. Tapahtuma saa jatkoa ensi kesänä.

Tampereen kesän raskain festivaali SaariHelvetti järjestettiin menneenä viikonloppuna. Ensimmäinen kaksipäiväinen SaariHelvetti keräsi ennätysyleisön. Tiiviin perjantain, loppuunmyydyn lauantain ja ravintola Jack the Roosterin kahden illan jatkobileiden yhteinen osanottajamäärä oli 5000 tanakan tavaran ystävää.

Viileässä säässä kisailtu SaariHelvetti kuumeni perinteisen hehkuvaksi. Perjantaina koettiin uusia tuulia, kun helsinkiläinen Lähiöbotox nosti pomppumetallin totaalisesti takaisin pinnalle ja tanskalainen MØL poisti vaikut korvista vellovalla ja piilomelodisella shoegaze-metallillaan. Myös Fear of Dominationin vaihtoehtoinen industrial metal ja Swallow the Sunin jylhä doom toivat innostavaa vaihtelua SaariHelvettiin.

Lauantaista muodostui festivaalin “pääpäivä”. Ennakkoon loppuunmyyty menu tarjosi alkupaloiksi muun muassa Tyrantin tuimaa nahkaheviä, Medeian elävää death metal -paahtoa ja Rytmihäiriön väkevää ja makeaa sahausta. SaariHelvetin parhaat löylyt sihahtivat, kun Korpiklaani ja Turmion Kätilöt ruoskivat yleisön hurmokseen tapahtuman odotetuimpina esiintyjinä.

Seuraava SaariHelvetti järjestetään Tampereen Viikinsaaressa 7.-8. elokuuta 2020.

5.8.2019 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki uutiset