Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

9.12.2019 - 10:37

Särkänniemen suosio Tampereen matkailuvalttina jatkuu

Särkänniemen suosio Tampereen matkailuvalttina jatkuu

Särkänniemen kävijöistä 90 % vierailee huvipuiston puolella. Asiakkaista enemmän kuin kaksi kolmesta tulee muualta kuin Tampereelta. Myös raha liikkuu, sillä kokonaismatkailutulovaikutus Tampereelle on 56 miljoonaa euroa.

Särkänniemessä vierailleiden matkailijoiden rahankäyttö Tampereen tuotteisiin ja palveluihin on Särkänniemen oman liikevaihdon lisäksi 26 miljoonaa euroa, ja Särkänniemen kokonaismatkailutulovaikutus on 56 miljoonaa euroa vuonna 2019, selviää TAK Researchin toteuttamasta kyselytutkimuksesta.

Kesän 2019 aikana toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin mm. Särkänniemen kävijäprofiileja, asiakkaiden käyttämiä kulkuneuvoja, palveluiden käyttämistä, asiakastyytyväisyyttä, kehittämistarpeita sekä rahankäyttöä Särkänniemessä ja muualla Tampereella.

Ulkopaikkakuntalaiset ja ulkomaalaiset Särkänniemi-vieraat käyttävät Tampereella rahaa esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalveluihin, ostoksiin ja polttoaineisiin. 56 miljoonan euron matkailutulovaikutus sisältää niin ei-tamperelaisten matkailijoiden Särkänniemessä tuottaman liikevaihdon kuin matkailijaliikevaihdon muualla Tampereella. Tamperelaisten oma rahankäyttö ei sisälly siihen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että 68 % Särkänniemen asiakkaista tulee Tampereen ulkopuolelta ja puolet Pirkanmaan alueelta. Tampereen ulkopuolella asuvista Särkänniemi-kävijöistä lähes 75 % tulee Tampereelle nimenomaan Särkänniemen takia, ja pirkanmaalaisista ei-tamperelaisista näin tekee lähes 90 %.

Tutkimuksen mukaan Särkänniemen matkailun kokonaistyöllisyysvaikutukset ovat noin 208 henkilötyövuotta vuonna 2019. Särkänniemen matkailusta työllistyneet tuottavat tänä vuonna lähes miljoona euroa kunnallisverotuloja.

Särkänniemen tärkeimmäksi kohteeksi vastaajat nimesivät huvipuiston: 90 % Särkänniemen kesävieraista käy huvilaitealueella. Toiseksi suosituin kohde on Koiramäki, kolmas Akvaario ja neljäs Näsinneula. Asiakkaat ovat Särkänniemeen tyytyväisiä, ja tärkeimmät tyytyväisyyden syyt ovat monipuolisuus, laitetarjonta ja erinomaiset työntekijät.

9.12.2019 / Kimmo Hoivassilta

Kaikki uutiset