Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

13.2.2018 - 15:10

Tampere havittelee av-tuotantoja uudella kannustimella

Tampere havittelee av-tuotantoja uudella kannustimella

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa.

Tampereen kaupunki ottaa uutena avauksena käyttöön audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen. Kriteerit täyttävälle tuotannolle voidaan palauttaa 10-15% seudulla syntyneistä, hyväksytyistä kustannuksista

Tampereen kaupunki ottaa uutena avauksena käyttöön audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen.

Tampereen kaupungin strategisena tavoitteena on olla luovuuden ja innovaatioiden kansainvälinen kohtaamispaikka. Elämystalouden kehittyminen on kaupungin elinkeinopolitiikan keskeinen painopiste.

Kannustimella houkutellaan lisää paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä tuotantoja Tampereen seudulle. Tavoitteena on edistää alan kehittymistä ja työpaikkojen määrän sekä Tampereella tehtävien kaupallisten tuotantojen liikevaihdon kasvua.

Kannustimen kautta audiovisuaalinen tuotanto voi saada takaisin osan kuluista, jotka se on käyttänyt palkkoihin ja palveluostoihin Tampereen seudulla.

Kriteerit täyttävälle tuotannolle voidaan palauttaa 10-15% seudulla syntyneistä, hyväksytyistä kustannuksista. Kannustinta voi hakea ammattimaisiin tuotantoihin, jotka hyödyntävät Tampereen seutua lokaationa tai käyttävät seudulta hankittua alan erityisosaamista.

Lisääntyvien tuotantojen ansiosta Tampere näkyy nykyistä enemmän elokuvissa ja tv-sarjoissa, mikä lisää myös alueen tunnettuutta ja houkuttelevuutta.

Alueet, joilla on käytössään omia tuotantokannustimia, ovat menestyneet tuotantojen ja osaajien houkuttelussa. Sen sijaan alueet, joilla kannustinta ei ole käytössä näivettyvät. Tämä perustuu av-tuotannon globaaliin kilpailukenttään, joka pohjautuu kansallisiin ja alueellisiin tukiin.

- Tampereen av-alan infrastruktuuri on erittäin hyvä kansainvälisestikin mitattuna. Alueen modernit studiot sekä uusin teknologia mahdollistavat yhdessä kannustimen kanssa uutta liiketoimintaa ja kansainvälisen tason tuotantoja, toteaa Anna-Krista Sorvoja, Business Tampereen elämystaloudesta vastaava johtaja.

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa. Päätökset myönnettävistä tuista tekee Tampereen kaupunki.
 

13.2.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset