Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

13.5.2019 - 14:10

Tampereella kesäkuussa kansainvälisen tason barbeque-tapahtuma

Tampereella kesäkuussa kansainvälisen tason barbeque-tapahtuma

Kuvituskuva.

Ratinanniemessä 15.-16.6. käytävä BBQ Battle Finland on Suomen ensimmäinen Kansas City Barbeque Societyn virallinen Master Series osakilpailu.

Tampereella järjestetään kesäkuussa kansainvälinen barbeque-tapahtuma BBQ Battle.  Ratinanniemessä 15.-16.6. käytävä BBQ Battle Finland on Suomen ensimmäinen Kansas City Barbeque Societyn virallinen Master Series osakilpailu.

Kilpailun voittaja lähtee kisaamaan BBQ:n MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Samalla kilpailussa ratkeaa myös Suomen virallinen BBQ-mestari.

Suomen osakilpailu on Pohjoismaiden ja Baltian suurin tänä vuonna järjestettävä KCBS BBQ-kilpailu ja kotimaisten barbeque-taitajien lisäksi Ratinanniemen kisoihin on ilmoittautunut joukkueita useasta eri maasta. Kilpailussa on mukana muun muassa useampi amerikkalainen barbequen MM-voittaja.

Barbeque on perinteinen amerikkalainen kypsennystapa, jossa ruokaa kypsennetään pitkään tulen avulla ja savu maustaa ruoan mausteiden lisäksi. BBQ Battlessa joukkueet kilpailevat parhaan barbeque-lihan valmistuksesta, jonka jokainen joukkue suorittaa paikan päällä näyttävillä smokereillaan. Voittajan päättää koulutettu ja virallinen tuomariraati, joka ei tiedä, kenen annoksia maistelee.

BBQ-kilpailun lisäksi tapahtumaan tulee myös muuta barbeque-aiheista ohjelmaa sekä tietysti myös ruoka- ja tuotemyyntiä. Kaksipäiväinen tapahtuma on yleisölle ilmainen ja tarkka ohjelma aikatauluineen tiedotetaan myöhemmin.

Kansas City Barbeque Society on voittoa tavoittelematon yhdysvaltalainen järjestö, jonka missiona on edistää aidon Barbequen ilosanomaa ja valvoa maailmanlaajuisesti yli viittäsataa kilpailua vuodessa. BBQ Battle Finland –tapahtuman pääjärjestäjät ovat Oy Poppamies ja Smoking Finns.
 

13.5.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset