Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

6.11.2018 - 13:25

Tampereen ja Riihimäen välillä suurin osa junista korvataan busseilla seuraavana viitenä lauantaina

Tampereen ja Riihimäen välillä suurin osa junista korvataan busseilla seuraavana viitenä lauantaina

Liikennevirasto uusii turvalaitteita Tampereen ja Riihimäen välisellä rataosalla. Töiden aikana radalla pystytään ajamaan vain osa kaukojunista ja yksittäisiä tavarajunia.

Riihimäen ja Tampereen välisessä junaliikenteessä on turvalaitteiden uusimisesta johtuvia katkoja seuraavana viitenä lauantaina.

Liikennevirasto uusii elinkaarensa päähän tulleet turvalaitteet Tampereen ja Riihimäen välisellä rataosalla. Turvalaitetöiden aikana radalla pystytään ajamaan vain osa kaukojunista ja yksittäisiä tavarajunia. Tämän takia VR korvaa suurimman osan junista Riihimäen ja Tampereen välillä busseilla seuraavana viitenä lauantaina.

Junaliikenteen katkot kestävät kerrallaan 24 tuntia ja ne vaikuttavat pääasiassa tulevien lauantaiden liikenteeseen. Lauantai on viikon hiljaisin matkustuspäivä, joten liikenteen muutokset vaikuttavat huomattavasti pienempään määrään asiakkaita kuin arkipäivän työmatkaliikenteessä.

Uudet turvalaitteet maksavat töineen 59 miljoonaa euroa ja ne rahoitetaan hallituksen korjausvelkaohjelmasta. Uuden tietokonepohjaisen turvalaitejärjestelmän arvioidaan palvelevan junaliikennettä noin 30 vuotta.

Turvalaitteilla valvotaan junien sijaintia ja nopeutta. Niiden avulla siis varmistetaan, että junat ajavat oikeaa nopeutta ja se, että samalla alueella on vain yksi juna kerrallaan.

VR järjestää katkojen aikana korvaavia bussikuljetuksia Riihimäen ja Tampereen välillä. Lisätietoa korvaavista yhteyksistä ja poikkeusaikatauluista saat VR:n sivuilta www.vr.fi/rita .

6.11.2018 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset