Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

10.10.2019 - 16:10

TTT julkisti kevään uutuutensa - aloittaa yhteistyön Kansallisteatterin kanssa

TTT julkisti kevään uutuutensa - aloittaa yhteistyön Kansallisteatterin kanssa

Tampereen Työväen Teatteri esitteli kevään 2020 ohjelmistonsa 10.10.  Luvassa on kuusi ensi-iltaa, joista kaksi on kantaesityksiä. Samalla TTT julkisti aloittavansa  Suomen Kansallisteatterin kanssa pitkäjänteisen yhteistyön.

Tampereen Työväen Teatteri esitteli kevään 2020 ohjelmistonsa 10.10. Luvassa on kuusi ensi-iltaa, joista kaksi on kantaesityksiä. Samalla TTT julkisti aloittavansa Suomen Kansallisteatterin kanssa pitkäjänteisen yhteistyön. Tavoitteena on yhteistuotantojen kautta tarjota Tampereen ja Helsingin yleisöille kiinnostavia ja laadukkaita esityksiä kustannustehokkaalla tavalla.

Ludvig Holbergin kansankomedia Jeppe Niilonpoika saa ensi-iltansa 25.1. Suurella näyttämöllä. Ohjaus ja sovitus on Akse Petterssonin, jonka ohjaus Kaspar Hauser on nimetty sukupolvikokemukseksi. David Mamet'in #metoo -aihetta käsittelevä Karvas pala (Bitter Wheat) tulee Eino Salmelaisen näyttämölle 21.1. Pohjoismaisen kantaesityksen ohjaa Milko Lehto.

Seela Sella on Hitler uutuusnäytelmässä Hitler ja Blondi, vastanäyttelijänään Verneri Lilja. Näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus on Michael Baranin ja kantaesitys 19.2. TTT:ssä ja syksyllä 2020 Kansallisteatterissa. Teatteri Takomossa syyskuussa ensi-iltansa saanut yhteistuotanto Ruusuruoska tulee TTT:n Kellariteatteriin helmikuussa, ohjaus on Esa Kirkkopellon.

Suomen Kansallisteatterin kanssa aloitettavan yhteistyön lisäksi TTT syventää oppilaitosyhteistyötään ja antaa Suuren näyttämön nuorien kykyjen käyttöön. Tulossa on kaksi musikaalia, jotka tuotetaan oppilaitosyhteistyönä. Dingo-nuorisomusikaali Nahkatakkinen tyttö esitetään viisi kertaa tammikuussa Tampereen Yhteiskoulun lukion 125-vuotisjuhlanäytäntönä. Toukokuussa näyttämön valtaa Tampereen Musiikkiluokkien 45-vuotisjuhlanäytäntö seikkailumusikaali Peter Pan.

"Me tuomme näyttämölle sekä lumoavaa yhteiskunnallista teatteritaidetta että monipuolista kansainvälisen tason kansanteatteria”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto.

 

10.10.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset