Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

10.6.2019 - 10:46

Tukipalkeissa murtumariski - sillan kunnostustyöt vaikuttavat Hervannan valtaväylän liikenteeseen

Tukipalkeissa murtumariski - sillan kunnostustyöt vaikuttavat Hervannan valtaväylän liikenteeseen

Kuva: www.tampere.fi

Vihiojan ylittävän läntisen Korkinmäen silta Hervannan valtaväylällä saneerataan kuluvana kesänä. SIllan tukipalkeissa on käytetty jännemenetelmää, joka on havaittu toimimattomaksi ja voi johtaa murtumaan rasituksessa

Vihiojan ylittävän läntisen Korkinmäen silta Hervannan valtaväylällä saneerataan kuluvana kesänä. Työt alkavat sillan päällysteen jyrsimisellä tiistaina 11.6., ja ne vaikuttavat Hervannan valtaväylän liikennejärjestelyihin Hervannan suuntaan vievällä Korkinmäen sillalla.

Työn ajan ajoittain vain toinen ajokaistoista on auki liikenteelle. Työt kestävät yhden työpäivän, ja ne pyritään tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella.


1970 -luvun puolivälissä rakennetun sillan poikittaisissa tukipalkeissa on käytetty saksalaista KA -jännemenetelmää, joka on havaittu toimimattomaksi, eikä sellaista tänä päivänä enää tehtäisi. Menetelmässä käytetty teräs saattaa ajan myötä haurastua korroosion yhteydessä. Tämä voi johtaa murtumaan rasituksessa. Vaara ei Korkinmäen sillan kohdalla ole akuutti, mutta kiireinen.

Korkinmäen itäinen silta on 20 vuotta nuorempi, ja siinä on käytetty uudempia kestävämpiä rakennusmenetelmiä, eikä sen korjaamiselle ole tässä vaiheessa tarvetta. Urakoitsijana toimii Kreate Oy, ja työn tilaa Tampereen kaupunki. 

10.6.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset