Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

3.6.2019 - 13:36

Tuore hallitusohjelma linjaa TTT:lle kansallisnäyttämön aseman

Tuore hallitusohjelma linjaa TTT:lle kansallisnäyttämön aseman

Tänään maanantaina julkaistussa hallitusohjelmassa on kirjattu Tampereen Työväen Teatterin aseman ja rahoituksen turvaaminen kansallisena päänäyttämönä.

Tänään julkaistussa hallitusohjelmassa linjataan jatkoa esittävien taiteiden valtionosuusuudistukselle. Samalla hallitusohjelmaan on kirjattu Tampereen Työväen Teatterin ja Svenska Teaternin aseman ja rahoituksen turvaaminen kansallisina päänäyttämöinä.

Pitkän aikavälin suunnitelma on kasvattaa kulttuurin ja taiteen määrärahojen osuutta valtion budjetissa asteittain yhteen prosenttiin.

TTT:n teatterijohtaja Otso Kauton mukaan päätös mahdollistaa pitkäjänteisen ja korkeaa laatua prioriteettina pitävän taiteellisen linjan edelleen kehittämisen Tampereen Työväen Teatteissa.  

”Hallitusohjelman kirjaus TTT:sta ja Svenska Teaterninsta on loogista jatkoa ministeri Terhon linjaukselle vuoden takaiseen valtionosuusuudistuskeskusteluun. TTT ja Svenskan ovat olleet kansallisen merkityksensä takia erityisasemassa ja 1970-luvulta lähtien. On hyvä, että näiden asema turvataan tällä tavoin hallitusohjelmatasolla”, toteaa TTT:n hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen.

”Kirjaus kansallisnäyttämöasemasta on hyvä uutinen. Se mahdollistaa pitkäjänteisen ja korkeaa laatua prioriteettina pitävän taiteellisen linjan edelleen kehittämisen. TTT:n profiili kovatasoisena yhteiskunnallisena ja laitosteatteria uudistavana voimana vahvistuu”, sanoo teatterinjohtaja Otso Kautto.

”Kansallisen päänäyttämön asemassa TTT:n henkilökunta voi jatkossa tehdä työtään rauhallisin mielin, ilman huolta teatterin rahoitusaseman heikentymisestä. Koko teatterikenttää ajatellen on erinomaista, että valtionosuusuudistusta jatketaan”, toteavat Hintsanen ja Kautto.

3.6.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset