Paikallisella otteella
Tampere 89.0     Ikaalinen 91.2     Parkano 87.8

28.5.2019 - 14:15

Yhdysvaltalainen mestarivalmentaja, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen BC Nokiaan

Yhdysvaltalainen mestarivalmentaja, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen BC Nokiaan

Yhdysvaltalainen valmentaja Greg Gibson on tehnyt BC Nokian kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Samalla seura tiedotti useista pelaajasopimuksista.

Yhdysvaltalainen valmentaja Greg Gibson on tehnyt BC Nokian kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Gibsonin meriitteihin kuuluvat mm. Korisliigan vuoden valmentajan palkinto (2012) ja kolme Suomen mestaruutta (2012, 2013, 2017), joista kaksi Loimaa Bisonsin ja yksi Joensuun Kataja Basketin peräsimessä.

Nokialaisseura tiedotti myös uusista pelaajasopimuksista. Seuran oma kasvatti Shawn Hopkins, 24, tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Korisliigassa. Viime vuodet Yhdysvalloissa pelannut Hopkins oli nostamassa kaudella 2014-15 BC Nokiaa Korisliigaan, kunnes siirtyi yliopistoon rapakon taakse.

Suomen A-maajoukkueessa kuusi ottelua pelanneen Hopkinsin sopimus on yhden kauden mittainen ja se sisältää ulkomaanoption.

22-vuotias Lassi Nikkarinen solmi Näätien kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Nikkarinen on ToPo Juniorit -kasvatti, joka siirtyi HBA:n kautta Yhdysvaltoihin kahdeksi kaudeksi.

Lisäksi BC Nokian kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen tekivät Niko Mattila, Daniel Dolenc ja Teemu Sulonen. Mattilalle ja Dolencille tuleva kausi on jo viides BC Nokian paidassa, Suloselle toinen.

Myös Antti Ahonen jatkaa seurassa. Hänen sopimuksensa on kolmivuotinen, jossa viimeinen kausi on sekä seuran että pelaajan optiokausi.

Edustusjoukkueen suomalaisrunkoa täydentävät harjoitusringissä olevat nuoret Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Topias Mead. Gibsonin apuna valmennuksessa jatkavat Tero Vasell sekä Aleksi Koskinen.

Päättyneellä Korisliiga-kaudella BC Nokia sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, ja putosi puolivälierissä runkosarjan voittaneelle Salon Vilppaalle suoraan kolmessa ottelussa.
 

28.5.2019 / Valtteri Kujansuu

Kaikki uutiset